MATERIALEN

Weet voordat je gaat bestellen wat je koopt. Wij werken met natuurproducten, waarvan voornamelijk met steigerhout. Geen plank is gelijk van vorm en kleur. Oneffenheden, kleine kieren en spleten zijn normaal. Het is goed om te weten dat natuurproducten altijd een beetje werken, met name bij temperatuurwisselingen. Dat betekent dat het tafelblad iets kan uitzetten of krimpen.

Je kan kiezen voor een 'blanco' tafelblad. De tafels die blanco worden geleverd hebben geen behandeling gehad. Deze vragen van jou een eigen onderhoud en behandeling. De meubels met een kleur zijn gebeitst en afgelakt. De beits biedt een beschermlaag. De beits trekt in het hout en heeft een vochtregulerende werking, waardoor het vocht er wel uit kan, maar niet gemakkelijk in. We hebben de tafels ook nog eens afgelakt met een blanke lak voor extra bescherming tegen kringen en/of krassen. Ondanks deze optimale bescherming vraagt een natuurproduct wel altijd om wat aandacht. Bijna elk meubel is gevoelig voor vocht. Laat geen natte glazen op de tafels staan. En als er een drankje omvalt, maak de tafel dan zo snel mogelijk droog. Laat het vocht niet de kans krijgen door de beschermlaag heen te dringen. Denk ook aan warme drankjes. Als er een hete kop koffie op de tafel heeft gestaan kan de lak door de hitte verkleuren. Wij raden daarom het gebruik van onderzetters aan. Ontstaan er door de jaren heen krassen en gebruikssporen? Dan kun je de tafel altijd licht opschuren en hem opnieuw in de lak zetten. 

De meubels die wij maken zijn gemaakt voor binnengebruik. Wil je een meubel voor buitengebruik geef dit dan aan ons door! Dit vraagt namelijk een andere behandeling.

STEIGERBUIZEN

De steigerbuizen en koppelingen die wij gebruiken zijn TÜV Rheinland gecertificeerd. Alle steigerbuizen zijn gegalvaniseerd. Dit betekent dat de de steigerbuizen beschermd zijn tegen roest*. 

De steigerbuizen zijn verkrijgbaar in drie verschillende diameters: 26,9 mm, 33,7 mm en 42,4 mm. en drie verschillende kleuren: zilverkleurig, zwart of wit.

De zwarte en witte buizen zijn gepoedercoat. Poedercoaten is het kleuren van metalen met verf in een poedervorm. Er is voor deze manier van verf aanbrengen geen water of oplosmiddel nodig, de poeder wordt met lucht gemengd en wordt elektrostatisch aangebracht op de buizen. De buizen zijn daarom vrij van lelijke 'druipers'. Daarnaast zijn er geen chemische stoffen nodig om deze verf te laten hechten aan de buizen. Win Win! 

*Onze tafels zijn gemaakt voor binnengebruik. Geef altijd door wanneer je de tafel voor buiten wil gebruiken, dit vraagt namelijk een andere behandeling.

TAFELBLADEN

Wij maken gebruik van nieuw steigerhout, massief eiken, beukenhout, rubberwood, grenenhout, douglashout en meranti hout in hoge kwaliteit. Het hout is altijd volledig glad geschaafd. 

Het hout dat wij gebruiken voor onze meubels halen we bij de plaatselijke houthandel. Het hout dat zij aan ons leveren heeft het FSC-keurmerk voor verantwoord bosbeheer. Hout met een FSC-logo is geproduceerd volgens strenge regels over onder andere legaliteit, bescherming van de natuur en over de rechten en het welzijn van de lokale bevolking en arbeiders.

Sinds november 2018 maken we ook tafels met een tafelblad van Beton-Ciré. De tafels zijn gemaakt van een houten frame, afgewerkt met Beton Ciré. Dit is een cementgebonden stuc. De tafels met een Beton Ciré blad zijn slijtvast, waterbestendig en hygiënisch.

© 2017  Woonhout.